Het Wildoogstdiner – een fotoverslag

By   7 november 2014

Foto verslag van het wildoogstdiner geörganiseerd door Wise Use voor culinaire- en natuurjournalisten op maandag 8 september in Huize Frankendael te Amsterdam

Een diner om de gasten te laten ervaren hoe mooi, lekker en waardevol wildoogst is. Wildoogst verkregen door jagen en verzamelen in en rond Amsterdam, bereid door chef-kok Geert Burema.

De aanleiding om dit diner te organiseren is dat de jacht in Nederland steeds verder ingeperkt wordt. Onterecht, Wise Use staat voor oogsten uit de natuur.
Doel van de avond was een gesprek opgang brengen tussen journalisten en jagers over oogsten uit de natuur in het algemeen en jagen in het bijzonder.

Om de gesprekken te verlevendigen hadden we enkele sprekers uitgenodigd o.a. Jaap Dirkmaat, directeur Vereniging Nederlandse Cultuurlandschap. Al met al een geslaagde avond en het vertrekpunt voor meer contact tussen jagers en journalisten.

Diner 8 sept 2014, MatthijsDiner 8 sept 2014, Joel

 
Diner 8 sept 2014, Hiskediner2

 
diner3
diner1
Diner 8 sept 2014, Grappig
 

One Comment on “Het Wildoogstdiner – een fotoverslag

  1. Jan Kleinjan

    Goed initiatief, met name de niet-culinaire journalisten. Hoe komt het toch dat wij als jager of wildgenieters niet meer in de publiciteit krijgen dat veruit het grootste deel van onze bevolking de jacht ziet als een goed middel om onze natuur te beheren.
    Drie enquettes als voorbeeld: Bij Radio Drente is ruim 80% voor de jacht, RTV Oost ziet ook ruim 80% jacht als goed middel om de natuur in balans te houden. Radio1 standpunt NL, opponent is Marianne Thieme die ageert tegen de jacht op haar bekende manier. Toch is 60% van de reageerders voor de jacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *